Nieuws

<< Terug

Raad akkoord met torens Bisonspoor

De toekomstige woontorens bij Bisonspoor in Maarssenbroek mogen 70 meter hoog worden. De torens, die net zo hoog worden als het Utrechtse Stadskantoor, zullen volgens de verantwoordelijk wethouder de gemeente op de kaart zetten.

Afgelopen dinsdag 5 maart 2019 stemde de raad van de gemeente Stichtse Vecht met de hoogte van de torens in. Met het raadsbesluit kan ontwikkelaar Winter Trust door met het plan, dat volop gesteund wordt door de ondernemers in winkelcentrum Bisonspoor.

 

Het bestemmingsplan gaat over de herontwikkeling van de parkeergarage (P2) met kantoortoren, samen met het tankstation en de garage. Ook de parkeerplaats (P3) achter de HEMA hoort erbij.

Op de locatie van de parkeergarage P2 met kantoortoren komen maximaal 360 appartementen waaronder een deel in de sociale sector (circa 21 %). Het plan komt tegemoet aan de vraag naar meer woningen in onze gemeente. Daarnaast komt op de P3 locatie een zorgcomplex dat bestaat uit een zorgcentrum met zorgwoningen. De begane grond blijft een laad- en loszone voor het winkelcentrum.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de gezamenlijke website van de gemeente en Winter Trust: bisonspoor2020

Meer nieuws

Maatregelen coronavirus in het Business Center

Wegens het Coronavirus zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen in het Business Center. Wij houden de richtlijnen aan van het RIVM en de overheid. Wij zullen regelmatig deze post updaten met nieuwe informatie of extra maatregelen.

Lees meer

Eerste paal bouw parkeergarage bij Bisonspoor

Met het boren van de eerste paal is op 29 maart het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe parkeergarage bij BISON Shopping Center in Maarssen. De officiële handeling werd uitgevoerd door Claudio Riffeser, Managing Director van Winter Trust, Franko Živković, wethouder bij de Gemeente Stichtse Vecht. Met deze eerste paal is een grote stap gezet in het omvangrijke project Bisonspoor2020.

Lees meer