Nieuws

<< Terug

Eerste paal bouw parkeergarage bij Bisonspoor

UITBREIDING PARKEERCAPACITEIT

Claudio Riffeser, Managing Director van Winter Trust: “Deze nieuwe parkeergarage is een belangrijke eerste stap in ons project ‘Bisonspoor2020’ en wordt het visitekaartje voor bezoekers van ons winkelcentrum en kantoren. Om de mobiliteit, bereikbaarheid en de klanttevredenheid van alle gebruikers te blijven borgen is een nieuwe klantvriendelijke parkeergarage met slimme moderne voorzieningen noodzakelijk.” Vol trots vertelt Riffeser tijdens de bijeenkomst: “Dit moment is niet alleen letterlijk maar ook symbolisch een grote stap in het leggen van een stevige fundering voor de toekomst. De afgelopen jaren is veel gespeculeerd of de plannen door zouden gaan. We zijn daarom extra trots dat we nu zo voortvarend dit traject aanpakken.”

De afgelopen weken zijn de oude parkeergarage en kantoortoren gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe parkeervoorzieningen met 1.125 parkeerplaatsen die Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello realiseren in opdracht van Winter Trust B.V..

PARKDECK PARKEERSYSTEEM

Continental Car Parks maakt gebruik van haar eigen Parkdeck parkeersysteem. Slanke kolommen, vlakke plafonds en betonvloeren met vloercoating geven de parkeergarage een strakke, moderne uitstraling. De parkeergarage wordt voorzien van ledverlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie, een duurzame oplossing die past binnen het beleid van Winter Trust om zorgvuldige keuzes te maken rondom duurzaamheid.

Vooral het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen in het oog. Deze voetgangersbrug zal straks de duizenden bezoekers comfortabel en snel naar het winkelcentrum of de kantoren leiden. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om op termijn te kunnen voorzien van zonnepanelen. Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs. De oplevering staat gepland voor oktober van dit jaar.

Meer nieuws

Woontorens Bisonspoor

In de komende jaren krijgt de wijk Bisonspoor en de omgeving een nieuwe impuls, onderdeel van de grootschaliger herontwikkeling is een wooncomplex dat aan de rand van de wijk is voorzien. Momenteel staan op deze locatie nog de parkeergarage P2 en een leegstaande kantoortoren, deze gaan op termijn plaatsmaken voor een nieuwe woontoren.

Lees meer

Bestemmingsplan onherroepelijk

Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Lees meer